Engellilerin Başkan Kılıç ile maç keyfi

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Engelliler Haftası münasebetiyle Engelsiz Yaşam Merkezinde kurslara katılan engelliler ile maç yaptı. Başkan Kılıç ile aynı sahada maç yapmanın keyfini yaşayan Engellilerin sevinci görülmeye değerdi. Başkan Kılıç, Engellilerle buluşarak moral motivasyonunu yüksek tutmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Çocukların kendilerine güveni artıyor. Evde sıkışıp kalmıyorlar. Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmesi için ellerimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Diyarbakır’da Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Kayapınar Spor Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı ve Kaymakam Mustafa Kılıç, Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik, engelliler ve engelsizler arasında yapılan koşu yarışması ile başladı. Şartların eşitlenmesi için engelsiz vatandaşların uyku gözlüğü taktığı yarışmayı, engelli sporcular kazandı. Ardından ise futbol müsabakası yapıldı. Müsabakada Belediye Başkanı ve Kaymakam Mustafa Kılıç da engelli sporcularla birlikte ter döktü. Müsabakayı, Kılıç’ın yer aldığı kırmızı takım kazandı. Engelliler tarafından sevgi seli içerisinde karşılanan Başkan Kılıç, maçtan sonra bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Engellilerle yakından ilgilenen Başkan Kılıç, etkinlikteki temel amacın empati bir yaklaşımla engellilerin yaşadıklarını hissetmek ve zorluklarını görebilmek olduğunu söyledi.

“BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDE ENGELLİ SPOR KULÜBÜ KURDUK”

Kayapınar Belediyesine bağlı Engelli sporcuların olduğunu vurgulayarak, “Kayapınar’da Engelsiz Spor Kulübü olarak bir kulüp kurduk. Daha doğrusu bir dernekten kulübü devraldık. Burada faaliyet gösteren kardeşlerimiz var. 8 ayrı dalda müsabakalara katılıyorlar. Daha önce katıldıkları müsabakalardan üçüncülük, ikincilik, birincilik gibi önemli başarılar elde ettiler. Antalya’daki müsabakalardan başarılar elde ettiler.  Önümüzdeki günlerde Çanakkale’de yapılacak olan müsabakalara katılacaklar.  Türkiye çapında başarı sağlamaya başladık. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Onların moral ve motivasyonlarını yükseltmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bugün de o kardeşlerimizle bir araya geldik. Onların hangi şartlarda müsabaka yaptıklarını, spor yaptıklarını da görmüş olduk. Kendimizi onların yerine koyuyoruz ve onları anlamaya çalışıyoruz. Onların moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalışıyoruz. Toplumdaki diğer bireylerle kaynaştırmaya çalışıyoruz. Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Onların yanındayız her zaman da çalışmalarına destek oluyoruz. Belediye olarak da kulübü devraldık bundan sonra da daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN SOSYALLEŞMESİ İÇİN ELLERİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Başkan Kılıç, Engelsiz yaşam merkezini faaliyete geçirdiklerini belirterek, “Oradaki kardeşlerimiz hem spor, hem folklor hem de saz kurslarına kadar faaliyet gösteriyoruz. Kayapınar Belediyesi içerisinde veya çevresinde ne kadar engelli kardeşlerimiz varsa onların biraz daha moral motivasyonunu yükseltmek için faaliyetlere devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizle buluşarak onların da moral motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyoruz. Çocukların kendilerine güveni artıyor. Evde sıkışıp kalmıyorlar. Topluma faydalı bir birey oluyorlar. Diğer insanlarla kaynaşıyorlar. Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmesi için ellerimizden geleni yapacağız” diye konuştu.